Category:Le Champion

From WalkTracker Wiki
Jump to navigation Jump to search
Logo le champion.png

Le Champion, werd in 1969 opgericht en wil zoveel mogelijk mensen – jong en oud – inspireren en faciliteren om te sporten en te bewegen, om daarmee bij te dragen aan vitale mensen en een gezonde samenleving. Plezier en persoonlijke topprestaties gaan daarbij hand in hand.

Organisatie

Le Champion is een van de grootste sportverenigingen van Nederland met 20.000 leden en jaarlijks 250.000 deelnemers. Hiervan doet 70 procent voornamelijk aan hardlopen, wordt er door 15 procent met name gefietst en wandelt 15 procent vooral. De vereniging is opgericht in 1969. Omdat het aantal mensen dat meedeed aan de evenementen elk jaar groeide, en er ook steeds meer evenementen bij kwamen, werd in 1986 de stichting Le Champion opgericht. Inmiddels werken er 28 professionals in samenwerking met 3.500 vrijwilligers.

Leden, vrijwilligers en medewerkers

Van oorsprong is Le Champion een vereniging van toerfietsers. Later kwamen daar de trimlopers en wandelaars bij. Dankzij het succes van de evenementen groeit het aantal leden al jaren. Omdat de activiteiten niet louter door vrijwilligers kunnen worden georganiseerd, zijn de grote evenementen ondergebracht in de stichting. De stichting werkt daarbij nauw samen met de vereniging. Ook beschikt ze over een grote groep vrijwilligers en kan ze op tientallen sportverenigingen en scholen een beroep doen. Jaarlijks zijn zo bijna 3.500 vrijwilligers en 40 verenigingen en scholen actief betrokken bij de evenementen van Le Champion. Vrijwilligers zijn dan ook een van onze belangrijkste pijlers.

Externe link